Acradac EMC Elektromagnetische Compatibiliteit

Hoe maak je EMC leuk?

- Vergeet even al die EMC-normen

- Geef iedereen een smeuïge, praktische opleiding


Acradac EMC Elektromagnetische Compatibiliteit Zo is EMC niet leuk:
Veel te veel aandacht voor de EMC-normen: bijna iedereen in de EMC-wereld hamert continu op de wettelijke normen waaraan je moet voldoen om een product te verkopen. Dat is natuurlijk belangrijk, maar de normen zijn niet meer dan een instrument om je te dwingen iets aan EMC te doen. Verder zijn normen saai en er is een enorme hoeveelheid van en dat schrikt mensen af. Veel mensen associëren EMC met saaie normen die nou eenmaal moeten. Daar word je dan ook niet vrolijk van.

Acradac EMC Elektromagnetische Compatibiliteit Zo is EMC wel leuk:
In plaats daarvan moet je EMC zien als een technische interessante uitdaging, net als het functionele ontwerp. Door EMC zo te benaderen ga je het vanzelf leuk vinden en ga je steeds meer EMC-maatregelen standaard in je ontwerpen meenemen, waardoor die steeds beter worden. En wat dan ook blijkt is dat je ineens vrij eenvoudig door de EMC-testen gaat komen, zonder tig keer terug te moeten.

Acradac EMC Elektromagnetische Compatibiliteit Zo is EMC niet leuk:
Als je te weinig kennis hebt. Als je EMC-maatregelen wilt implementeren in je elektronica-ontwerp wil je natuurlijk wel weten hoe dat moet. Of als je onverhoopt toch een EMC-probleem tegenkomt, wil je weten hoe dat aan te pakken. En dan wel op een praktische manier en niet met allerlei theoretische afleidingen die je niet helpen om bijvoorbeeld een printplaat te maken. Maar als je die kennis niet of te weinig hebt, kan EMC snel zo'n rijstebrijberg worden, waardoor je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen.

Acradac EMC Elektromagnetische Compatibiliteit Zo is EMC wel leuk:
Met een goede, praktische opleiding die lekker smeuïg en humoristisch wordt gebracht, waardoor je snapt wat er gebeurt en weet wat je moet doen. En niet alleen jij, maar ook al je collega's, zodat je er met elkaar over kan praten en elkaar kunt helpen.

Het is dus essentieel om iedereen een goede, praktische EMC-basis te geven. Maar doe dat dan alsjeblieft niet op deze manier: soms worden er enkele mensen naar een meerdaagse EMC-cursus gestuurd. Leuk bedacht, maar ......lees hier waarom een meerdaagse cursus niet werkt >>>